הרכב פירות, מתיקות הפרי
פירות וירקות אינם מכילים שומן כלל וכמות החלבונים בהם קטנה ביותר, למעט הקטניות, כמובן.
הפירות והירקות מורכבים בעיקר מפחמימות, ויטמינים ומינרלים. לפי הערך הקלורי שלהם הם נחלקים לשלוש קבוצות: קלים, בינוניים וכבדים. לקבוצה הראשונה שייכים כמעט אך ורק ירקות, כאשר כמות הפחמימות בהם לא עולה על 4%.
בקבוצה השנייה יש גם פירות וגם ירקות, כאשר כמות הפחמימות בהם היא בין 5 ל-10%. ובקבוצה השלישית נמצאים בעיקר הפירות, כמות הפחמימות בה הוא 10-15%.
לתשומת לבכם, מתיקות הפרי אינה מלמדת על כמות הפחמימות בו. לדוגמא, אבטיח הינו פרי מתוק מאד, אבל כמות הפחמימות בו היא רק 3-3.5%. גם מלון הוא פרי מתוק, אך מכיל רק 2.5% פחמימות. לעומתם, תפוח חמוץ מכיל כ-10% פחמימות. השוני הזה בין הטעם לבין ההרכב נובע מהשפעת חומרים אחרים הנמצאים בפרי ומשפיעים על הטעם: חומצות, ויטמינים וכד'. לדוגמא, ויטמין C מוסיף לפרי את טעמו החמוץ.
הנה דוגמת פירות וירקות קלים: (מצטערת, שאיני יכולה להציג לפניכם טבלה נורמאלית, מאחר ולאתר אין אפשרות יצירת טבלאות)
פרי | קלוריות | חלבון | שומן | פחמימות |
אבטיח | 14 | - | - | 3.5 |
חסה | 10 | 1 | - | 1.5 |
חצילים | 18 | 1 | - | 3.5 |
כרוב | 16 | 1 | - | 3 |
מלון | 10 | - | - | 2.5 |
מלפפון | 8 | 0.5 | - | 1.5 |
צננית | 12 | 2 | - | 3 |
תרד | 20 | 1.5 | - | 3.5 |
כרובית | 14 | 1.5 | - | 2 |
סלק | 22 | 1 | - | 4.5 |
עגבניה | 16 | 1 | - | 3 |
פטריות | 24 | 2 | - | 4 |
פלפל ירוק | 16 | 1 | - | 3 |
דוגמה לפירות וירקות בינוניים:
אפונה ירקה | 40 | 3 | - | 7 |
גזר | 28 | 1 | - | 7 |
שעועית ירקה | 28 | 2 | - | 7 |
לימון | 26 | 2 | - | 5.5 |
אשכולית | 24 | 1 | - | 5.5 |
תות שדה | 36 | 1 | - | 6 |
תפוז | 28 | 1 | - | 6 |
מנדרינה | 32 | 0.5 | - | 7.4 |
דוגמא לפירות וירקות כבדים:
פרי | קלוריות | חלבון | שומן | פחמימות |
אפרסק | 42 | 0.5 | - | 10 |
בננה | 52 | 1 | - | 12 |
משמש | 48 | 1 | - | 11 |
ענבים | 48 | 1 | - | 15 |
שזיף | 42 | 0.5 | - | 10 |
תפוח עץ | 42 | 0.5 | - | 10 |
אגס | 52 | 1 |

פירות וירקות אינם מכילים שומן כלל וכמות החלבונים בהם קטנה ביותר, למעט הקטניות, כמובן.
הפירות והירקות מורכבים בעיקר מפחמימות, ויטמינים ומינרלים. לפי הערך הקלורי שלהם הם נחלקים לשלוש קבוצות: קלים, בינוניים וכבדים. לקבוצה הראשונה שייכים כמעט אך ורק ירקות, כאשר כמות הפחמימות בהם לא עולה על 4%.
בקבוצה השנייה יש גם פירות וגם ירקות, כאשר כמות הפחמימות בהם היא בין 5 ל-10%. ובקבוצה השלישית נמצאים בעיקר הפירות, כמות הפחמימות בה הוא 10-15%.
לתשומת לבכם, מתיקות הפרי אינה מלמדת על כמות הפחמימות בו. לדוגמא, אבטיח הינו פרי מתוק מאד, אבל כמות הפחמימות בו היא רק 3-3.5%. גם מלון הוא פרי מתוק, אך מכיל רק 2.5% פחמימות. לעומתם, תפוח חמוץ מכיל כ-10% פחמימות. השוני הזה בין הטעם לבין ההרכב נובע מהשפעת חומרים אחרים הנמצאים בפרי ומשפיעים על הטעם: חומצות, ויטמינים וכד'. לדוגמא, ויטמין C מוסיף לפרי את טעמו החמוץ.
הנה דוגמת פירות וירקות קלים: (מצטערת, שאיני יכולה להציג לפניכם טבלה נורמאלית, מאחר ולאתר אין אפשרות יצירת טבלאות)
פרי | קלוריות | חלבון | שומן | פחמימות |
אבטיח | 14 | - | - | 3.5 |
חסה | 10 | 1 | - | 1.5 |
חצילים | 18 | 1 | - | 3.5 |
כרוב | 16 | 1 | - | 3 |
מלון | 10 | - | - | 2.5 |
מלפפון | 8 | 0.5 | - | 1.5 |
צננית | 12 | 2 | - | 3 |
תרד | 20 | 1.5 | - | 3.5 |
כרובית | 14 | 1.5 | - | 2 |
סלק | 22 | 1 | - | 4.5 |
עגבניה | 16 | 1 | - | 3 |
פטריות | 24 | 2 | - | 4 |
פלפל ירוק | 16 | 1 | - | 3 |
דוגמה לפירות וירקות בינוניים:
אפונה ירקה | 40 | 3 | - | 7 |
גזר | 28 | 1 | - | 7 |
שעועית ירקה | 28 | 2 | - | 7 |
לימון | 26 | 2 | - | 5.5 |
אשכולית | 24 | 1 | - | 5.5 |
תות שדה | 36 | 1 | - | 6 |
תפוז | 28 | 1 | - | 6 |
מנדרינה | 32 | 0.5 | - | 7.4 |
דוגמא לפירות וירקות כבדים:
פרי | קלוריות | חלבון | שומן | פחמימות |
אפרסק | 42 | 0.5 | - | 10 |
בננה | 52 | 1 | - | 12 |
משמש | 48 | 1 | - | 11 |
ענבים | 48 | 1 | - | 15 |
שזיף | 42 | 0.5 | - | 10 |
תפוח עץ | 42 | 0.5 | - | 10 |
אגס | 52 | 1 |
