מזונות עשירים באבץ

תכולת אבץ במ"ג ל-100 גר' מזון
אבץ

מזוןכמות אבץ במ"ג
שמרים9.97
גרעיני דלעת7.44
סובין חיטה7.30
בזיליקום7.1
זרעי סלרי6.9
אבקת קקאו6.8
שומשום6.7
בוטנים6.68
אגוזי קשיו5.8
פטרוזליה5.4
גרעיני חמניות מקולפות5.4
טחינה4.62
פיסטוק4.28
תה (רגיל, עלים) 3.69*
פופקורן3.44
עדשים3.44
חלמון ביצה3.11
פולי סויה3.10
אפונה3.00
קמח מלא2.95
אגוזים2.73
ממרח בוטנים2.51
חומוס מבושל2.01
אגוז קוקוס2.01
נבט חיטה1.2-1.7
פלפל1.53
נבט עדשים1.5
סרדינים (שימורים)1.40
שעועית1.38
לחם מנבט חיטה1.2
נבטי פולי סויה1.2
שעועית ירוקה (רוביה)1.19
נבטי אפונה1.2
סלט חומוס1.00
ביצה (שלמה)1.00
תה ירוק (עלים) 1.00*
סלמון0.92
טונה0.92
נבטי אלפלפא0.9
פטריות0.87
טופו0.80
תרד0.76
משמש מיובש0.74
שיבולת שועל0.68
אורז מלא0.53
נבטי שעועית0.5
נבטי שעועית אדומה0.5
נבטי מאש0.4
תירס0.48
אורז לבן0.45
בצל ירוק0.39
ברוקולי0.38
אבוקדו0.31
כרובית0.31
אבוקדו0.31
צנונית0.31
גזר מבושל0.31
דבש0.31
תפוח עץ0.25
תפוז0.25
אשכולית0.25
לימון0.25
תאנה0.25
בצל0.20
שום0.20
סובין0.16

בשר0.08
דגים0.08
לחם0.08


* כמות אבץ שיוצא אל תוך משקה תה - 35-50% בהתאם לסוג התה. למעשה, כל אבץ שיוצא אל תוךהמשקה נספג בקלות.