2nd
כל האמור בגדר מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לאיבחון, ייעוץ או טיפול ע''י איש מקצוע

תזונה ותוספי תזונה

שום

שום (Állium satívum)

שום הינו צמח ידוע. מקורו במרכז אסיה, אך היום הוא מוכר ונמצא בשימוש בכל רחבי העולם. באיטליה, קוריאה וסין הצריכה הממוצעת של שום עומדת על 12 שיני שום ביום לנפש, כולל תינוקות בני יומם. שלושת המדינות הללו תופסות גם את שלושת המקומות הראשונים בעולם בכמות השום שהן מגדלות.מזה כבר 5000 שנה בני האדם מגדלים ...
קרא עוד......

שיבולת שועל (קווקר)

• מה יש לנו לארוחת הבוקר היום?• קווקר סיר.• ולארוחת צהרים??• קווקר סיר.• ולארוחת ערב???• קווקר, סיר.• ומחר לארוחת בוקר????• פשטידה, סיר.• היידד!• מקווקר, סיר./בדיחה אנגלית על תיירים/ שיבולת השועל היא אחד מחמשת מיני דגן ואחד המזונות הבריאים ביותר בעולם.מדענים חושבים, שמולדת שיבולת שועל נמצאת ברחבי ...
קרא עוד......

סלרי

סלרי (Apium)

מולדתו של הסלרי - האזור הים-תיכוני. היום ידועים כ-20 סוגים שונים של סלרי. צמח זה גדל בכל מקומות בעולם למעט אנטרקטיקה.סלרי ידוע מימי קדם.הסלרי היה נחשב לצמח מביא מזל, לכן נהגו לתלותו לצד דלת הכניסה.ביוון העתיקה השתמשו בסלרי כדי לייפות את הציון על קברי המתים וכן השתמשו בו לזר ניצחון במשחקים הנמאיים....
קרא עוד......

כרוב

כרוב (Brássica olerácea)

האדם מגדל את הכרוב מימי קדם. בין המדענים שוררת מחלוקת לגבי מולדתו של הכרוב, והם עדיין לא הגיעו לכלל הסכמה. כבר במצרים העתיקה גידלו כרוב, ביוון וברומא העתיקה הכירו כבר 10 סוגים של כרוב. פיתגורס מאד העריך את הכרוב, גידל אותו ופיתח זנים חדשים. היום מכירים מאות זנים של כרוב ומגדלים את הכרוב בכל העולם, ...
קרא עוד......

אגוזי מלך

כבר במדרש הוזכר משחק באגוזים לילדים ."אגוז זה שיחוק לתינוקות" - אומר גם שיר השירים רבה.רבי עקיבא (ובעקבותיו גם סבא שלי ואולי גם שלכם...) היה נוהג לחלק קליות ואגוזים לילדים בסדר פסח שלא ישנו, אלא יתעסקו במשחק ובפיצוח האגוזים וישמרו על ערנותם שלא ירדמו עד לאפיקומן.מדרש שמות רבה מספר: אמר משה לפני ...
קרא עוד......

קישואים

מקסיקו היא מולדתם של הקישואים. ילידי אמריקה גידלו קישואים ופיתחו סוגים שונים, הנבדלים בגודלם, צבעם וצורתם. לאירופה הגיעו הקישואים יחד עם שאר מיני הירקות המיוחדים לאמריקה במאה ה-XVI. בהתחלה, כמו ירקות אקזוטיים אחרים מ"העולם החדש", קישואים גדלו רק בגנים בוטניים באירופה. רק במאה ה-XVIII, באיטליה, ...
קרא עוד......

חציל

החציל מגיע במקור מדרום אסיה. בהודו התחילו לגדל אותו ולנצל לצרכים קולינאריים כבר לפני 1500 שנה. מהודו החציל הובא ע"י ערבים במאה ה-IX לאפריקה, ומשם במאה ה-XV הוא הגיע גם לאירופה ואחר-כך גם לאמריקה.החציל מכיל ויטמיני 1B, 2B, 3B,5B,6B, 9B, E, PP, C, A, D וכן חלבון, פקטין, עמילן, הרבה מינרלים (אשלגן, ...
קרא עוד......

גזר

גזר ידוע לאנושות לפחות אלפיים שנה. מולדתו של הגזר ככל הנראה באפגניסטן, אך כיום ירק זה מגודל בכל העולם. לאירופה הגזר הגיע לראשונה במאה ה-X ומיד מצא שימוש נרחב ברפואה האירופאית של אותם הימים.סוג הגזר שהגיע לאירופה היה גזר צהוב. רק במאה ה-XVII חקלאי הולנדי פיתח את הסוג הכתום שאנחנו מכירים כיום.רופאים ...
קרא עוד......

אפונה

בני האדם מכירים את האפונה ומשתמשים בה עוד מלפני ראשית התפחתות החקלאות, אפונה הייתה אחד הצמחים המבויתים הראשונים. בחפירות ארכיאולוגיות מהתקופות הכי עתיקות נמצאות עדויות לכך שאנשים אכלו אפונה. מקורה של האפונה במזרח התיכון, אך היא מזמן כבשה את כל העולם. את האפונה אוכלים כולם ובכל מקום.בהודו העתיקה ...
קרא עוד......

מלפפון

מולדתם של המלפפונים היא הודו וסין, שם עדיין ניתן לראות זני בר של מלפפונים, ומשם הם מצאו את דרכם לכל העולם.בהודו ובמצרים המלפפון היה ידוע ונמצא בשימוש עוד לפני אלפי שנים.עונת המלפפונים היא בקיץ, אך כתוצאה מגידול בשיטות חקלאות מודרניות היום ניתן לקנות מלפפונים במשך כל השנה. ומאותה סיבה למעשה לא ניתן ...
קרא עוד......

תמרים

למאכלים מתוקים יצא שם של מזונות שמזיקים לבריאות, משמינים וגם כמעט מסוכנים. האם תמיד כך הדבר? מתברר שלא. בשורה טובה לאוהבי המתוק: ישנם דברים מתוקים שהם גם בריאים ביותר, מזינים, מונעים מחלות ומיחושים ואף מרפאים. תמרים הם דוגמא בולטת לכך.על שולחן ראש השנה תמרים יכולים להיות לא רק על צלחת הסימנים. ...
קרא עוד......

יין

יין הנו חלק בלתי נפרד מתרבויות שונות, וגם אצלינו נאמר, ש"יין ישמח לבב אנוש".כידוע בליל הסדר אנחנו שותים 4 כוסות של יין. כמובן, ניתן להמיר אותם ל-4 כוסות של תירוש, אבל יש מקפידים דוקא על היין, כי כאשר מכפילים את הגימטריא של המילים "כוס יין" ארבע פעמים מתקבל המספר שש מאות עשרים וארבע, שהוא בגימטריא "...
קרא עוד......

בצל

הבצל מוכר לאנושות מימי קדם. מקורו באסיה באיזורי המרכז והים התיכון. הראשונים שהתחילו לגדל את הבצל למאכל היו השומרים. הם לא רק אכלו בצל, אלא גם השתמשו בו לשמירה על טריות הבשר בשווקים. בפירמידה הגדולה של גיזה (פירמידת ח'ופו) מזכירים את הבצל. בצל היה חלק מתזונתם היומית של הבנאים וחלק ממאגרי המזון ...
קרא עוד......

בננה

הבננות שייכות למשפחה מוסה (musa). המשפחה קיבלה את שמה על שם רופא רומאי אנטיניוס מוסה (Antonius Musa), רופאו האישי של הקיסר הרומאי אוקטוויאנוס אוגוסטוס קיסר (Gaius Iulius Caesar Augustus ) בין השנים 63-14 לפנה"ס מוסה השקיע רבות בגידול בננות ופירסום אודות הסגולות הרפואיות שלהם. חוקרים חושבים שמולדתה ...
קרא עוד......

אבוקדו

היום כנראה כולם מכירים את פרי עץ האבוקדו.מולדתו של האבוקדו באמריקה התיכונה. אינדיאנים משבטי האצטקים והאינקה השתמשו באבוקדו לא רק למאכל, אלא גם ידעו על הסגולות הרפואיות שלו. בין היתר, הם השתמשו באבוקדו כדי להקל על כאבי שיניים. האצטקים קראו לאבוקדו "אַאּאֹקטל" - שמן היער". הקונקיסאטדורים הספרדים מצאו ...
קרא עוד......

שוקולד

שוקולד כולם מכירים ורבים גם אוהבים.בשנים האחרונות אנו עדים לשטף של מחקרים שונים אודות שוקולד. חלקם מחזקים את מה שכבר ידענו או הרגשנו אינטואיטיבית, חלקם - מפוצצים סטיגמות ואמונות תפלות אודות שוקולד.המרכיב העיקרי של השוקולד הוא קקאו. עץ הקקאו (Theobroma cacao ) שייך למשפחת ה- Malvaceae. מולדתו של ...
קרא עוד......

קפה

הקפה התגלה לראשונה בשנת 850 לפנה"ס, כאשר רועה צאן אתיופי בשם ח'אלדי הבחין כי העיזים שלו הפכו להיות פעילות להפליא לאחר שכרסמו גרגרים אדומים מעץ ירוק עד. ח'אלדי לקח את פירות היער והביא לכפרו. במשך מאות שנים ילידי אפריקה אכלו את פרות הקפה לאחר טיגונם בשמן צאן. לאחר שנות אכילה כזו, מוסלמי קדוש אחד הפך ...
קרא עוד......

תה

"תה מחזק את הרוח, מרכך את הלב, מבריח את העייפות, מעורר את המחשבה ומפנה מקום לרוגע. תשתה אותו לאט, ואז תרגיש שאתה מסוגל להתמודד עם הבעיות שבד"כ גורמות לך עצבות..."/כתב יד סיני עתיק/אגדה סינית מספרת שהקסיר הסיני שן-נון, הידוע כנותן חסות לחקלאות ולרפואה, נסע פעם בחיפוש אחר צמחי מרפא. היה לו סיר מתכתי ...
קרא עוד......

עצות תזונתיות לצום ט' באב

צום תשעה באב הוא צום חשוב ביותר.תשעה באב הוא יום תענית מדרבנן, שנקבע במשנה לציון חורבן בתי המקדש - חורבן בית ראשון בידי צבאו של נבוכדנצר השני מלך בבל, וחורבן בית שני בידי הצבא הרומי ובראשו המצביא טיטוס.אסונות רבים נוספים ספג עמינו ביום זה, ביניהם: נגזר על דור המדבר כי לא יכנסו לארץ ישראל בגלל חטא ...
קרא עוד......

חלב בהמה

בשנים האחרונות גדלה המודעות לענין תזונה בריאה בכלל ולעניין נזקי החלב בפרט, ואמהות רבות שומרות את ילדיהן מחלב ומוצריו. יותר ויותר רופאים, דיאטנים ואנשי מקצוע אחרים מעזים לדבר על נזקי החלב.כידוע, אבותינו היו רועי צאן וגם צרכו חלב עזים וכבשים. ברור שלא בכמויות אליהן הרגילו אותנו הפרסומות של החלק השני ...
קרא עוד......

תפוח אדמה

תפוח האדמה נמצא בשימוש אצל ילידי אמריקה מזה אלפי שנים. לאירופה הובא תפוח האדמה ממקסיקו ע"י הכובש הספרדי ארנן קורטס בשנת 1521. הוא קרה לו "אגוז אדמה פרואני". ספרדים שחזרו מאמריקה סיפרו שהילידים מאד כיבדו את המזון הזה ולכבוד האסיף שלו עשו חגיגות. במשך תקופה ארוכה תפוח האדמה נחשב לפרח אקזוטי בלבד. ...
קרא עוד......

תוספי מזון: חומרי טעם, חומרי ריח, חומרים משמרים, חומרים מייצבים...

על החומרים מוספים למזון

איזו עוגה טעימה! עשית לבד? לא, קניתי. למה שלא תאפי לבד? איך? אין לי לא MSG, לא E517 ולא E1452! האוכל שאנו אוכלים היום שונה מהותית מהאוכל שאכלו אבותינו, ז"ל. ולא מדובר רק במזונות שאבותינו לא הכירו ושנהיו מובנים מאליהם עבורנו, כמו תפוח אדמה, למשל, עגבנייה או פלפל שחור. כרגע אני גם לא מדברת על שיטות ...
קרא עוד......

סידן - נעשה קצת סדר בעניין

סידן זהו אחד המינראלים, בלעדיהם גוף האדם לא יכול לתפקד. אדם במשקל 70 ק"ג מכיל בתוכו 1 ק"ג סידן. לפי כמותו בגוף האדם הסידן תופס את המקום החמישי והמכובד, כאשר כל שנה 20% מכלל סידן בגוף מתחלף.רק 1% מכלל הסידן בגוף נמצא ברקמות הרכות. הסידן הינו אחד המרכיבים העיקריים של העצמות והשיניים, הוא משתתף ...
קרא עוד......

אגס

האגסים ידועים לאנושות מימי קדם. כבר רופאים שומריים השתמשו באגס למטרות טיפוליות; האגס הוזכר ב"אודיסיאה" וגלנוס המליץ על אכילת אגסים לטיפול בקדחת ועל לפתן אגסים לטיפול במחלות מעיים ובהרעלות. בכתבי רפואה ערביים עתיקים ממליצים להשתמש באגסים לטיפול באנשים שסובלים ממחלות ראייה.בכל שנה בעולם משווקים מעל ל-...
קרא עוד......

שמנים

סדר בארון השמנים

חג החנוכה ידוע כחג האורות, ושמן הפך לאחד מסמלי החג העיקריים. אף שרבים מדליקים נרות חנוכה, המהדרים מקפידים להדליק פתילות בשמן דווקא.מאחר שהנס היה בפך השמן, נוהגים בחג זה לאכול מאכלים המטוגנים בשמן. כמובן, השמן גם משמש לצורך טיגון.היום, שלא כמו פעם, בשוק יש סוגים רבים מאד של שמנים. לכל שמן יש את ...
קרא עוד......

תפוח

התפוח ידוע לאנושות מזה לפחות 4000 שנה. התפוח הגיע אלינו מאסיה המרכזית, משם הוא הגיע למזרח הקרוב ולמצרים, משם - ליוון ורומא, ומשם התפשטו בכל העולם. נכון להיום תפוחים גדלים בכל הארצות שהאקלים בהן אינו קיצוני. היום התפוח תופס מקום נכבד - מקום חמישי - בתפוצה שלו אחרי ענבים, הדרים, בננות וקוקוס. היום ...
קרא עוד......

דבש

כידוע, מנהג ישראל לאכול בראש השנה דבש (עם לחם, עם תפוח מתוק ובכל מיני צורות אחרות) על מנת להמתיק את השנה שהחלה. לא תמיד אנחנו מרגישים שהצלחנו להמתיק את השנה, אך לרוב - זה מיטיב עם הבריאות שלנו.ישנם סוגים שונים של דבש, בהתאם לסוגי הפרחים מהם הדבורים אספו את הצוף: דבש הדרים, דבש אבוקדו, דבש אקליפטוס ...
קרא עוד......

אבטיח

האבטיחים הגיעו אלינו מאפריקה, ממדבר קלהרי. שם גם היום ניתן לראות אבטיח בר. באיזור שלנו מכירים את האבטיחים כבר כ-3500 שנה.היום אבטיחים גדלים בכל חלק בעולם שבו מזג האוויר חם מספיק. ישנן 98 מדינות בעולם שמגדלים אבטיחים, והיום ידועים כבר כ1200 סוגים שונים של פרי זה. הם שונים במראה, בגודל ובמשקל. האבטיח ...
קרא עוד......

גויאבה (PsidiumGuajava)

רק לפני עשרים שנה היינו נכנסים לכל סופר או חנות ירקות בתקופת עונת הגויאבה - והיינו מרגישים את ריחה העשיר בכל החנות. אי-אפשר להתעלם מריח של גויאבה. כמו לגבי כל דבר מיוחד, גם כאן - אין אדישים: יש אנשים ששונאים ריח של גויאבה ויש שאוהבים אותה במיוחד. אבל אף אחד לא נשאר שווה נפש.לצערנו, היום משום-מה ...
קרא עוד......

עגבניה

מקורן של העגבניות באיי גלפגוס. שבטים אינדיאנים, ילידי גלפגוס, לא גידלו עגבניות. המקום הראשון בו החלו לגדל עגבניות היה מקסיקו. אינדיאנים משבט האצטקים החלו לגדל אותו ונתנו לו את השם "טומטל" (tomatl). כשאירופאים, כובשי אמריקה, הביאו לראשונה בסוף המאה ה-XVI את העגבניות, היו אלה פירות קטנים, צהובים ...
קרא עוד......

מחלות, הנגרמות על ידי מחסור בויטמינים שונים

ויטמינים הינם חומרים אורגניים שונים בעלי פעילות ביולוגית חזקה. הויטמינים חיוניים לגוף האדם. יתרה מזאת, ללא ויטמינים גוף האדם לא מסוגל לשמור על חילוף החומרים שלו. הויטמינים מהווים חלק מהורמונים וחלק מאנזימים. במילים אחרות, ללא ויטמינים, התהליכים הכימיים בגוף לא יכולים להתקיים. במקרים של מחסור ...
קרא עוד......

ויטמינים מסיסים במים

הויטמינים התגלו בסוף המאה ה-XIX כתוצאה מחקר השפעתם של חומרים שונים על תפקודים שונים של הגוף. למשל, ויטמין 1B התגלה לראשונה על ידי הרופא ההולנדי אייקמן, כאשר חקר את גורמי מחלת ברי-ברי בקרב אוכלי אורז מזוקק (אורז לבן). את השם "ויטמין" הציע הביוכימאי הפולני פונק, ושם זה התקבל ע"י העולם הביולוגי-רפואי ...
קרא עוד......

ויטמינים בעד ונגד

הגעתי להחלטה לכתוב מאמר זה בעקבות מטופלת שהיתה אצלי לפני מספר חודשים, שהגיעה אלי במצב קשה שכל כולו נגרם כתוצאה מהרעלה בויטמינים ותוספי תזונה אחרים, שהיא לקחה באופן מופרז וללא שום צורך במשך תקופה די ארוכה. הגברת החזיקה בדעה, ש"ויטמינים יכולים לעשות רק טוב". מתוך רצון להיטיב עם בריאותה, היא קנתה אותם ...
קרא עוד......

מינראלים ובריאות האדם

מינראלים הינם חומרים שנחוצים לגופינו לצורך תיפקוד נורמאלי, מכיוון שהם מהווים רכיב משמעותי בחלבונים, עצמות, אנזימים והורמונים. לדוגמא, הורמון בלוטת התריס מכיל יוד, בהורמון הלבלב נמצא אבץ, וההיפופיזה עשירה בברומיום. באופן כללי, המינרלים מהווים 4.5% מהמשקל הכללי של הגוף. 5/6 מתוכם הינם מינרלים ...
קרא עוד......

כולסטרול - טוב פחות וטוב יותר...

חשיבות הכולסטרול.

כולסטרול הינו המרכיב העיקרי של ממברנת התא.הוא גם מהווה בסיס לייצור מלחי מרה, הורמונים (כולל הורמוני מין הן של גברים והן של נשים) וויטמין D, שמיוצר בתאי העור בהשפעת קרני UV-B מכולסטרול.ילדים ותינוקות זקוקים לכמויות גדולות של כולסטרול על מנת לאפשר התפתחות ותיפקוד תקינים של מערכת העצבים, מערכת השלד ...
קרא עוד......

תזונה למוח

אמירה ישנה אומרת, שאנחנו - זה מה שאנחנו אוכלים. על זה מבוסס כל הרעיון של טיפול ומניעת מחלות בעזרת התזונה.במאה הזו תוחלת חיי האדם הולכת וגדלה ועם זה הולך וגדל הצורך לשמור על תפקוד המוח. איך לעשות זאת בעזרת התזונה, בלי כדורים יקרים? הנה כמה עצות קטנות.1. תאכלו ביצים. תתחילו כל בוקר משתי ביצים. ...
קרא עוד......

מזון ''קל''

מזון ''קל'' (light)

בשנים האחרונות מוצרי המזון ה"קלים" התרבו והפופולאריות שלהם רק הולכת וגוברת. ולפעמים ניתן לראות מדפים שלמים של מזון "קל" בחנויות. סוציולוגים איטלקים ערכו סקר מעניין, שהראה שנשים הן הצרכניות העיקריות של מוצרי מזון עם תווית "קל". לעומתן, רק 15% מכלל הגברים אמרו שהם לפעמים אוכלים מזון "קל", 12% אמרו ...
קרא עוד......

השמנה וסיבותיה

השמנה היא אחת הבעיות הנפוצות שבהם נתקלים היום, ויחד עם זה היא אחת הבעיות שבהם אנשים מגלים מודעות ונכונות לטפל (ולפעמים אפילו דורשים טיפול של בעיה שאינה קיימת).השמנה נחשבת לאחד מגורמי הסיכון העיקריים למחלות רבות: מחלות נווניות (מחלות לב וכלי דם), סוגים שונים של סרטן, סכרת, דלקת מפרקים, יתר לחץ דם, ...
קרא עוד......

מה נאכל בטיול?

הגיע קיץ, ואיתו החופשות והבינה זמנים. זהו זמן, שרבים מנצלים לטיולים, קצרים וארוכים, מארגנים ולא. כשאנחנו יוצאים לטיול, באופן טבעי מתעוררת השאלה: מה נאכל בטיול? איזה אוכל להכין, איך לארוז ומה לעשות כדי שהיא תישאר טרייה וטעימה בזמן הטיול? השאלה נוספת ולא פחות חשובה היא מה נעשה שגם בטיול נאכל אוכל ...
קרא עוד......

האם הבשר הכרחי לאדם?

אנחנו והבשר

ראשית כל, חשוב לי להדגיש שלא באתי בנסיונות שכנוע אלא מתוך כוונה לשתף אתכם במידע בלבד. אני לא קוראת לכם לשום דבר ומשאירה את כל ההחלטות בידיכם.האם האדם נברא צמחוני?מאז שנוח ירד מהתיבה, אנשים אוכלים בשר. וכל עוד המשיח לא הגיע, נראה שרבים מאיתנו ימשיכו לאכלו. ישנם מקומות בהם תזונה מבוססת על בשר נובעת ...
קרא עוד......

אכילת ביצים

האם לאכול ביצים?

פעם הייתה קיימת גישה, לפיה יש להפחית בצריכת הביצים על מנת להפחית בצריכת השומן והכולסטרול. ברוך ה', גישה זו כבר אינה פופולארית כמו פעם. וכמה סיבות לשמחה הזאת:הכולסטרול מגיע לדם משני מקורות: 1. מיוצר בגוף, 2. עם המזון שאנו אוכלים. אם אנחנו צורכים כולסטרול עם המזון, הגוף מפסיק לייצר אותו. אי לכך אם יש ...
קרא עוד......

תזונה נכונה בעת מחלה

המימרה אומרת ש"אדם הוא מה שהוא אוכל". לפי הגישה הנטורופתית, תזונה ואורח חיים לא נכונים הינם הסיבה לרוב רובן של מחלות האדם. גורמים אלו לא רק מהווים תנאי הכרחי לשמירת הבריאות ומניעת המחלות אלא הינם גורם חשוב מאד בתהליך הריפוי של מחלות קיימות. גם הרמב"ם בהלכות דעה (פרק ד) אומר: "רוב החולאים הבאים על ...
קרא עוד......

שימוש בנבטים

הנבטים הם זרעים וגרעינים שהחלו לצמוח. כל זרע מורכב מקליפה חיצונית, חומרי הזנה ונבט. כשהוא יבש יכול הזרע להישמר במשך זמן רב. תהליך ההנבטה יתחיל רק אם יתקיימו מספר תנאים הקשורים בטמפרטורה, אור, לחות ואוורור. ניתן להנביט זרעים באדמה או במים.נבטים הם זרעי הצמחים, המכילים בתוכם את יסודות המזון המיועדים ...
קרא עוד......

תזונה נכונה ואורח חיים בריא

איך לחיות בלי מחלות כרוניות - לקט עצות.

המחקר הכי מקיף שנעשה אי-פעם, מחקר האחיות, הראה שכ-80% מהמחלות הכרוניות כמו סרטן, סכרת, מחלות קרדיו-ווסקולריות, מחלות פרקים ואוסטאופורוזיס ניתן למנוע ע"י ניהול אורח חיים בריא. זה מראה על חשיבות הדבר.עדכון לדוח מדעי מקיף שהתפרסם על ידי המכון האמריקני לחקר הסרטן/הקרן העולמית לחקר הסרטן (American ...
קרא עוד......

נגדל ילדים בריאים

לגדל ילדים בריאים

אתם רוצים לראות את ילדיכם בריאים? – תרגילו אותם מינקות לאכול בריא. אדם – זה מה שהוא אוכל. כל דבר, שאכלנו, נהיה חלק מגופינו ומשפיע על נשמתינו. אז חשוב שהאוכל יהיה כשר וחשוב שהאוכל יהיה בריא.יש להרגיל לאכילה בריאה מינקות, כי אין דבר קשה יותר מלשנות הרגלים. תחשבו על ניסיונותיכם ועל ניסיונותיהם של ...
קרא עוד......

בריאות וג'אנק פוד

עד לא מזמן בשום מקום בעולם, גם באירופה, אישה רזה לא נחשבה ליפה, אלא לחולה או לחשש חולה. ודווקא נשים בעלות גוף מלא נחשבו ליפות. ברוסיה, בימי המלך פיוטר הראשון רק אישה עם עודף משקל של לא פחות מ-20 ק"ג נחשבה ליפה. באנגליה, בימי אליזבט המלכה רק נשים שמנות נחשבו ליפות ולכן נשים דאז התשתדלו לשים כריות ...
קרא עוד......

בריאות בחורף

אם התקרב החורף נשאל את עצמינו איך נשמור על בריאותנו בימים קרים, גשומים, בעלי לחות גבוהה, רוחות ושמיים אפורים? ומה נעשה, אם נתקרר, נצטנן או ניפול קרבן לשפעת?קודם כל, עלינו לדאוג "להיות חזקים". זאת אומרת: לדאוג, שהמערכת החיסונית שלנו תהיה חזקה ולא תאפשר לוירוסים וחיידקים למיניהם לגרום לנו מחלות, ואם ...
קרא עוד......

עצות תזונתיות לחגי הסתיו

כמה עצות תזונתיות לקראת החגים

כידוע, תקופת החגים זוהי תקופה, בה אנחנו מרבים לארח ולהתארח, יש הרבה סעודות, אנחנו מוקפים בהרבה דברים מפתים וישנה נטייה לחרוג מהרגלי האכילה המתאימים לנו, לאכול יתר על המידה, לאכול דברים שלא טוב לנו לאכול ולקוות ש"יהיה בסדר..."גם בימי החג המצווה "ונשמרתם לנפשותיכם" תקפה כבימי חול. לכן אני מביאה לכם ...
קרא עוד......

עצות תזונתיות לחנוכה

הבדיחה אומרת, שאת כל חגי ישראל ניתן להכניס לסכמה פשוטה: הם רצו להרע לנו, אנחנו ניצחנו אותם - אז בואו נשב ונאכל לשובע!בכל בדיחה יש משהו מהאמת. גם בבדיחה הזאת. אין לנו חג, שלא יהיה קשור למאכל מיוחד לו. כך גם חנוכה. זהו חג, שמקושר במודעות שלנו עם סופגניות.סופגניה הינה דבר טעים, אך גם מפחיד. אין לשכוח ...
קרא עוד......

טו' בשבט - ערך תזונתי של החג

טו' בשבט הוא יום ראש השנה לאילנות. כפי שבראש השנה של האדם נקבעים גורלותיהם של אנשים לשנה הקרובה, כך בראש השנה לאילנות נקבע גורלו של כל הצומח לשנה הקרובה. זהו גם חג, שקשור למצוות לא תעשה הראשונה שקיבל האדם, עוד בהיותו בגן עדן: לא לאכול מפרי עץ הדעת.ישנם מנהגים שונים הקשורים ליום זה, חלקם מקובלים אצל ...
קרא עוד......

תרומת הפירות לבריאותו של אדם

אי-אפשר להפריז להפריז במשמעותם בחיינו מיומו הראשון של אדם עלי אדמות.יש אין-ספור מינים של אילנות - ולכל אחד מקום מכובד בחיי האדם.בואו נדבר היום על כמה עצים מבין העצים שפורחים החודש, שאולי יזדמן לנו לראות כאשר נלך להגיד את ברכת האילנות.שקדיה.שקדים זהו מזון בו אנשים משתמשים מזה שנים רבות מאד. ידוע, ...
קרא עוד......

פורים - ממבט תזונתי

דברים שנוהגים להשתמש בהם בפורים מנקודת מבט בריאותית:

פרג. 50% מהפרג זה שומנים חיוניים. שומנים אלה מטיבים עם הבריאות שלנו, אבל לא כל-כך זמינים לגוף: במילים אחרות, קשה לאדם לעכל אותם. חוקרים גרמנים מצאו, שפרג לא טוב לבריאות. הוא מכיל כמות גדולה (חמישית ממשקלו!) של חומרים בשם מורפין וקודאין. אלה הם חומרים נרקוטיים, שגם מזיקים לבריאות וגם גורמים להתמכרות ...
קרא עוד......

עצות תזונתיות לפסח

פסח, מצה מרור ותזונה נכונה

מה זה חג אצל היהודים? – שואלת הבדיחה, והתשובה: הם רצו להרוג אותנו, הם היו רבים וחזקים, אבל אנחנו ניצלנו, למרות שהיינו מעטים וחלשים, אז בואו נאכל ונשתה! ואכן, לסעודה יש מקום מכובד במסורת היהודית. אבל לעיתים אנחנו מגזימים או שוכחים את הצרכים והמגבלות של גופינו. אז איך גם לסעוד וגם להישאר בריא? איך ...
קרא עוד......

מה נאכל בשבועות?

חג השבועות זהו בטח החג האהוב על מועצת החלב, כי הרי בחג השבועות נהוג להרבות במאכלי חלב.כידוע, מוצרי חלב כפי שאנחנו מכירים אותם היום, אינם מוצרים בריאים. היום רבים כבר מודעים לכך ולרבים כבר איכפת מזה. מצד שני, כוחו של המנהג אדיר וגם יש עניין בשמירה על מנהגים.אז מה עושים? איך שומרים על המסורת מבלי ...
קרא עוד......